Rules

Regulamentul laboratorului

Prezenta

  1. Prezenta la orele de laborator este obligatorie.
  2. Se admite un numar de 3 absente pentru situatii exceptionale. Lucrarile din saptamanile respective se vor preda in regim de recuperare.
  3. Se cere studentilor sa citeasca lucrarea din saptamana curenta inainte de a veni la laborator. In cazul in care se constata ca lucrarea nu a fost citita, cei care nu au citit-o vor fi considerati absenti.
  4. Studentii trebuie sa vina la laborator cu semigrupa din care fac parte.
  5. Prezenta in cadrul altei semigrupe este permisa doar cu urmatoarele restrictii:
    1. mai sunt locurilor disponibile la calculator
    2. semigrupa careia studentul doreste sa i se alature este coordonata de acelasi asistent ca si semigrupa "oficiala" a studentului.
  6. Pentru situatii exceptionale, doi studenti pot sa-si schimbe grupa "oficiala" intre ei cu acordul conducatorilor laboratorului; astfel de modificari se permit numai daca sunt efectuate in prima saptamana.

Predarea Lucrarilor

  1. In cadrul acestui laborator trebuie efectuate 10 lucrari. Toate lucrarile trebuie predate pentru ca situatia sa poata fi incheiata.
  2. Daca consideram ca suntem in saptamana SC a semestrului, cand se lucreaza la lucrarea L se aplica urmatoarele reguli de predare a lucrarilor:
    1. Lucrarea poate fi efectuata si predata in saptamana SC
    2. Lucrarea poate fi efectuata si predata in saptamana SC + 1
    3. Lucrarea poate fi efectuata si acasa si copiata pe calculator in saptamana SC + 1, dar asta nu-l scuteste pe student de prezenta in saptamana SC
    4. Din saptamana SC + 2 lucrarea L nu mai poate fi predata intrand in regim de recuperare, dupa cum e prezentat mai jos.
  3. O lucrare se considera predata cand nota obtinuta pe ea este de minim 5. Nota acordata unei lucrari nu poate fi marita.
  4. Evaluarea unei lucrari va presupune nu numai raspunsuri la intrebari legate de programul realizat de student ci si raspunsuri la intrebari conceptuale din materialul de la laborator.
  5. Recuperarea laboratoarelor nepredate se va face dupa un program ce va fi stabilit in ultimele saptamani ale semestrului. Un student nu va putea preda mai mult de 3 lucrari in regim de recuperare.

Nota Finala la Laborator

  1. Nota de la laborator este o medie ponderata intre
    • media obtinuta pe baza lucrarilor predate - 60%
    • nota obtinuta la testul din Saptamana 8 a semestrului (dupa lucrarea cu Interfete) - 40%. Testul se sustine numai o data, neexistand posibilitatea de marire a notei. In cazul in care se lipseste MOTIVAT de la test, acesta va putea fi recuperat dupa un program stabilit in ultimele saptamani ale semestrului, in acest caz testul acoperind toata materia. Daca studentul nu va sustine testul in cele 14 saptamani, el va fi notat cu nota 1.
  2. Pentru ca laboratorul sa fie promovat, media mentionata anterior trebuie sa fie minim 5.

Copiatul Lucrarilor

  1. Lucrarile NU SE COPIAZA de la colegi. O lucrare se considera copiata si daca se dovedeste incapacitatea de a raspunde la intrebari legate de codul prezentat.
  2. Tentativele de copiere vor fi pedepsite astfel:
    1. o lucrare copiata intra in regim de recuperare iar un student nu va putea preda mai mult de 3 lucrari in regim de recuperare.
    2. o lucrare copiata poate fi notata cu maxim 5 (pentru solutia refacuta, predata in regim de recuperare).

Recontractarea Laboratorului

  1. Studentii ce au recontractat laboratorul de POO trebuie sa predea integral toate lucrarile, indiferent daca o parte din ele au fost predate anii trecuti.
  2. Nota finala la laborator se va calcula la fel ca si pentru anul II.