Exams
Aici puteti consulta informatiile legate de examene.
Actualizat: 3 septembrie 2024
Examen SO/SO1 - Prezentarea 3
Prezentarea a treia a examenului la Sisteme de operare/Sisteme de operare 1 va avea loc, pentru ambele specializari, marti, 03.09.2024, în același format și la aceleași coordonate orare ca precedentele prezentari (va incepe la ora 14).
In mod suplimentar, studentii de la sectia Calculatoare care nu au putut participa din cauza suprapunerii cu alte examene, pot sa dea examenul in data de miercuri, 04.09.2024, în același format și la aceleași coordonate orare.
Examen SO/SO1 - Prezentarea 2
Prezentarea a doua a examenului la Sisteme de operare/Sisteme de operare 1 va avea loc, pentru ambele specializari, miercuri, 03.07.2024, în același format și la aceleași coordonate orare ca prima prezentare (va incepe la ora 14).
Examen SO/SO1 - Prezentarea 1
Update, 22.06 ora 19.30: Rezultatele la Prezentarea 1 sunt disponibile pe platforma Campus Virtual. Pentru aceasta prezentare, nu a fost nevoie sa fie activata proba orala a examenului.
Descrierea generală a examenului se află mai jos. Prezentarea 1 a examenului va începe in data de
- Specializarea Tehnologia Informatiei (SO1): 20.06.2024, ora 14.
- Specializarea Calculatoare (SO): 22.06.2024, ora 14
Urmăriți această pagină pentru informații despre modul de desfășurare. Contactati-mă prin e-mail (dan.cosma) pentru orice probleme legate de examen, cat mai repede posibil.
Desfășurarea examenului
Proba scrisă a examenului se va desfășura online, va fi disponibilă in secțiunea Examen a paginii de Campus Virtual a cursului și e formată din următoarele părți:
- Chestionarul obligatoriu cu 13-15 intrebari (max. nota 7), care va fi disponibil pentru maxim 15 minute de la deschidere, strict intre orele 14-14:45 , dupa care se va inchide automat. Important: raspundeti la intrebari inainte de expirarea minutelor alocate si inainte de ora 14:45. Atentie: la fiecare intrebare, selectarea unui răspuns greșit anulează complet întrebarea respectivă, indiferent de celelalte răspunsuri alese.
- Assignment-ul optional pentru rezolvarea unei probleme (max. 3 puncte) va fi disponibil pentru maxim 60 minute de la deschidere, strict intre orele 14:45-16:15, dupa care se va inchide automat. Important: Incarcati fisierele cerute inainte de expirarea celor 60 de minute si inainte de ora 16:15.
Proba orală a examenului va fi activată la nevoie și va fi anunțată pe acest site până cel târziu duminică la ora 12, ea putând avea loc chiar în ziua de duminică. Participarea studenților convocați la proba orală este obligatorie, iar neparticiparea atrage nepromovarea. Consultați activ contul de Campus Virtual pentru a vedea eventualele mesaje și citiți regulat această pagină.
Descrierea generala a examenului:
După cum s-a discutat la curs, examenul constă din două probe și oferă diferite căi de evaluare posibile. De asemenea, este disponibilă în acest an o opțiune de echivalare a examenului, valorizând aptitudinile dobândite la laborator (vezi paragraful B, mai jos).
Toți studenții trebuie să aleagă tipul de examen completând formularul corespunzator de pe Campus Virtual (unul dintre link-urile din lista de mai jos) până la 5 iunie 2024. Necompletarea la timp anulează posibilitatea echivalării, precum și a aplicării oricărui alt tip de facilitate specială în ceea ce privește examenul. Consecinta importanta: nu se mai poate opta pentru echivalare dupa alegerea definitiva (la expirarea termenului) a formei de examen standard.
Link-uri către formularele de alegere a variantei de examen:
A. Examenul standard constă din două secțiuni:
- Proba 1. Examen scris, din două părți care trebuie abordate complet într-un interval de timp limitat în ziua examenului. Acestea vor fi:
- a) Un chestionar obligatoriu format din 13-15 întrebări cu opțiuni multiple aleatoare. Chestionarul trebuie completat în 15 minute. Nota maximă acordată doar pentru chestionar este de 7. Fiecare întrebare poate avea mai multe răspunsuri corecte, iar nota pentru acea întrebare este proporțională cu numărul de răspunsuri corecte. Selectarea unui răspuns greșit anulează complet întrebarea respectivă, indiferent de celelalte răspunsuri alese.
- b) O parte opțională constând în dezvoltarea unui program în limbajul C într-un stil asemănător (dar nu identic) cu ceea ce ați explorat la laborator. Pot fi incluse și cerințe care să implice crearea de script-uri bash. Programul va trebui scris de la zero într-un timp limitat și trebuie să funcționeze conform specificațiilor sale. Programele cu erori sau care nu se compilează nu vor fi luate în considerare. Această parte va oferi un punctaj suplimentar maxim de 3 puncte, pentru o notă totală de maxim 10.
- Proba 2. Examen oral, constând în întrebări directe din partea examinatorului către student, într-un stil de interviu. Această secțiune va fi activată la nevoie, la alegerea examinatorului, pentru a clarifica, de exemplu, posibile probleme observate în partea scrisă. Studenții vor fi solicitați să participe la această probă la o dată ulterioară datei inițiale a examenului, iar neparticiparea va duce la nepromovarea acestuia.
B. Ca excepție, în acest semestru, studenții pot alege să echivaleze examenul cu nota lor de la assignment-ul de la laborator (proiectul realizat în timpul semestrului) dacă acea notă este egală sau mai mare decât 5. În acest scop, ei trebuie să completeze formularul de declarare a opțiunii referit mai sus, cu alegerea corectă. Odată ce echivalarea este aleasă, aceasta va fi valabilă pentru TOATE datele (prezentările) de examen și nu poate fi schimbată după prima dată. Important: alegerea de a participa la examenul standard invalidează orice opțiune de a folosi nota de la proiectul de laborator pentru acesta.