Exams

Aici puteti consulta informatiile legate de examene.

Actualizat: 21 februarie 2024

Examen SO - Prezentarea 3

Examenul pentru prezentarea a treia la Sisteme de operare va avea loc marți, 27.02.2024, īn același format și la aceleași coordonate orare ca prima prezentare.


Examen SO - Prezentarea 2

Examenul pentru prezentarea a doua la Sisteme de operare va avea loc miercuri, 14.02.2024, īn același format și la aceleași coordonate orare ca prima prezentare.


Examen SO - Prezentarea 1

Examenul va avea loc in data de 22.01.2024, ora 14. Urmăriți această pagină pentru informații despre modul de desfășurare.


Desfasurarea examenului

Examenul scris va fi disponibil in sectiunea Examen a paginii de Campus Virtual a cursului si consta din urmatoarele parti:

  • Chestionarul obligatoriu cu 13-15 intrebari (max. nota 7), care va fi disponibil pentru maxim 17 minute de la deschidere, strict intre orele 14-15 , dupa care se va inchide automat. Important: raspundeti la intrebari inainte de expirarea minutelor alocate si inainte de ora 15.
  • Assignment-ul optional pentru rezolvarea unei probleme (max. 3 puncte) va fi disponibil pentru maxim 65 minute de la deschidere, strict intre orele 15-17, dupa care se va inchide automat. Important: Incarcati fisierele cerute inainte de expirarea celor 65 de minute si inainte de ora 17.

Clarificare: pentru a veni in intampinarea interesului studentilor, partea a doua va fi data in aceleasi conditii ca prima, tot online.

Detalii despre continutul examenului, mai jos.

La examen se pot conecta studentii care s-au inscris explicit, in prealabil. Va rog sa ma contactati de urgenta prin e-mail daca nu v-ati exprimat optiunea in legatura cu examenul.

Activarea partii orale a examenelor va fi comunicata studentilor, dupa caz, pe acest site.


Descrierea generala a examenului:

După cum s-a discutat la curs, examenul constă din două probe și oferă diferite căi de evaluare posibile. De asemenea, este disponibilă īn acest an o opțiune de echivalare a examenului, valorizānd aptitudinile dobāndite la laborator (vezi paragraful B, mai jos).

Toți studenții trebuie să aleagă tipul de examen completānd un formular pe Campus Virtual pānă la data de 14 ianuarie 2024. Necompletarea la timp anulează posibilitatea echivalării, precum și a aplicării oricărui alt tip de facilitate specială īn ceea ce privește examenul. Consecinta importanta: nu se mai poate opta pentru echivalare dupa alegerea definitiva (la expirarea termenului) a formei de examen standard.

A. Examenul standard constă din două secțiuni:

  • Proba 1. Examen scris, din două părți care trebuie abordate complet īntr-un interval de timp limitat īn ziua examenului. Acestea vor fi:
    • a) Un chestionar obligatoriu format din 13-15 īntrebări cu opțiuni multiple aleatoare. Chestionarul trebuie completat īn 15 minute. Nota maximă acordată doar pentru chestionar este de 7. Fiecare īntrebare poate avea mai multe răspunsuri corecte, iar nota pentru acea īntrebare este proporțională cu numărul de răspunsuri corecte. Selectarea unui răspuns greșit anulează complet īntrebarea respectivă, indiferent de celelalte răspunsuri alese.
    • b) O parte opțională constānd īn dezvoltarea unui program īn limbajul C īntr-un stil asemănător (dar nu identic) cu ceea ce ați explorat la laborator. Pot fi incluse și cerințe care să implice crearea de script-uri bash. Programul va trebui scris de la zero īntr-un timp limitat și trebuie să funcționeze conform specificațiilor sale. Programele cu erori sau care nu se compilează nu vor fi luate īn considerare. Această parte va oferi un punctaj suplimentar maxim de 3 puncte, pentru o notă totală de maxim 10.
  • Proba 2. Examen oral, constānd īn īntrebări directe din partea examinatorului către student, īntr-un stil de interviu. Această secțiune va fi activată la nevoie, la alegerea examinatorului, pentru a clarifica, de exemplu, posibile probleme observate īn partea scrisă. Studenții vor fi solicitați să participe la această probă la o dată ulterioară datei inițiale a examenului, iar neparticiparea va duce la nepromovarea acestuia.

B. Ca excepție, īn acest semestru, studenții pot alege să echivaleze examenul cu nota lor de la assignment-ul de la laborator (proiectul realizat īn timpul semestrului) dacă acea notă este egală sau mai mare decāt 5. Īn acest scop, ei trebuie să completeze formularul de declarare a opțiunii referit mai sus, cu alegerea corectă. Odată ce echivalarea este aleasă, aceasta va fi valabilă pentru TOATE datele (prezentările) de examen și nu poate fi schimbată după prima dată.