home 
news 
thread sync 
sync problems 
project intro 
assignment 1 
assignment 2 
assignment 3 
resources 
examples 
rules 
submit howto 
   
 

Predarea proiectului

Atunci cand predati un proiect (assignment), veti avea de depus mai multe fisiere in modul descris mai jos. Va rugam respectati aceste reguli. Forma predarii proiectului este punctata!
 • Codul modificat al nachos-ului, (codul sursa al intregului director code dar NU si cu fisierele executabile sau obiect. Pentru aceasta, inainte de arhivare, dati comanda make clean in directorul code.
 • Un fisier numit "SUMMARY" continind o lista cu toate fisierele (cu cale cu tot, relativa la directorul code) pe care le-ati modificat sau pe care le-ati adaugat. Pentru fiecare fisier in parte se va da o descriere sumara a modificarilor facute sau a continutului. De exemplu:
  threads/synch.cc [mod]:
  - am implementat metodele Lock->Acquire() si Lock->Release()
  threads/main.cc [mod]:
  - am adaugat functia Rezolvare() in care facem si dregem
  - am adaugat optiunea -Z cu care pornim un tetris cand ne plictisim de Nachos
  threads/foo.cc [add]:
  - implementarea problemei de sincronizare cutare
 • Un fisier numit "README" cu o descriere mai detaliata a deciziilor mai importante de implementare luate, algoritmi folositi, chestiuni mai speciale sau la care simtiti nevoia unor explicatii.
 • Un fisier numit "CHANGELOG" ce va contine, cronologic, toate modificarile efectuate. Pot exista grupari gen "releases" sau alte modalitati de versionare. O intrare in fisier trebuie sa contina: data, persoana care a facut-o si o lista cu modificarile respective.
 • In codul sursa, in fisierele existente in Nachos, fiecare modificare/adaugire trebuie sa fie anuntata printr-un comentariu, care sa contina: cine a facut modificarea si ce s-a modificat/adaugat.
Procedura de arhivare va fi:
cd code
make clean
cd ..
tar -czf nume_echipa-project.tgz code path_to_CHANGELOG path_to_README path_to_SUMMARY

Atentie: Tratati cu seriozitate partea de comentare a codului si scrierea fisierelor auxiliare, atit ca si continut cit si ca forma.

Modalitatea de depunere a proiectului

Arhiva de mai sus va fi depusa de catre liderul echipei prin e-mail, la adresa:

peter _at_ cs _dot_ upt _dot_ ro

Mesajul va avea urmatorul format:

Subject: [nume echipa] SO2 project 2008
Attachment: nume echipa-project.tgz

Sustinerea proiectului

Sustinerea proiectului presupune demonstrarea functionarii acestuia (prin compilare si rulare) si raspunsul la intrebari. Proiectele care nu se compileaza nu se iau in considerare! Fiecare membru al echipei poata fi intrebat despre oricare parte a proiectului, indiferent de partea la care a contribuit direct.