TDA TABELA


Se cere sa se construiasca o tabela hashing continind identificatorii dintr-un text ( fisier ), fiecare identificator avind asociat si contorul de aparitii.

  1. a)Sa se evalueze performantele referitoare la timpul de constructie si factorul maxim de incarcare al tabelei; intr-o rulare separata sa se stabileasca corespondenta intre numarul de incercari pentru rezolvarea coliziunii si fac- torul de incarcare al tabelei.

    Se vor aborda ambele variante prezentate in lucrare pentru functia H ( pentru chei siruri de caractere ), precum si cele trei metode de rezolvare a coliziunilor.

    Testele se vor face cu pentru diferite lungimi ale tabelei ( inclusiv numere prime si puteri ale lui 2 ).

  2. b)Folosind aplicatiile de la lucrarile anterioare, sa se compare perfor- mantele implementarii tabelei prin tehnica dispersiei cu cele ale implementari- lor prin tablouri si liste ordonate si neordonate.
  3. c)Care ar fi algoritmul si performanta suprimarii unui identificator din tabela, in fiecare din cele trei metode de tratare a coliziunilor.
  4. d)Sa se scrie secventa ce implementeaza tehnica redispersiei - in momentul in care tabela de dispersie e plina, se genereaza un tablou mai mare, in care se copiaza toate elementele, zona ocupata anterior, eliberindu-se.

    Discutie asupra performantelor acestei tehnici raportate la cele ale unei tabele ce are alocat de la inceput un spatiu foarte mare; e posibila implementarea in limbajele Pascal si C ?